Prodajne tajne

Stranice o prodaji i još puno toga…

Pozdrav i dobro došli na moje stranice!,

Zovem se Dario , imam nešto malo preko 40 godina i bavim se porodajom zadnjih 15 godina.

Po zanimanju sam elektro tehničar ,odnosno elektroničar. Prvi susret sa prodajom mi je bio prodaja osiguranja u jednoj agenciji. Tako sam se i zaljubio u prodaju. Ono što me privlači u prodaji je to što je svaki dan novi izazov, novi ljudi i nova poznanstva.

Kad sam se počeo profesionalno baviti prodajom, nastali su prvi problemi. Najveći problem je bilo znanje. Danas u Hrvatskoj nema nikakvog redovnog obrazovanja u prodaji. I ono malo što se uči u školi i na sveučilištima je zastarjelo i temeljeno ,uglavnom, na teoriji. Tada se odlučite na nekakav seminar ili školovanje na privatnim učilištima. Onda provjerite tko će vam predavati, i  shvatite da predavači nemaju nikakve prakse u prodaji. A teoriju imam i u knjigama ,puno povoljnije nego da plaćam školovanje.

Na kraju učite na vlastitim greškama i dio znanja preuzmete iz knjiga. I danas pročitam bar jednu knjigu mjesečno.

Znanje mi je i bilo motiv za ove stranice. Nadam se da ću pomoći nekome tko upravo počinje sa prodajom kao i iskusnim prodavačima.

Tehnike  koje su bitne sam zamislio kao ključeve prodaje. Za sad imam koncept za preko 20 ključeva prodaje. Možda ste se jednom davno već susreli sa ovim ključevima prodaje dok sam vodio svoj blog. Ovo je nadograđena verzija.

Drugi dio stranica donosi pregled knjiga koje su mi pomogle u prodaji. Treći dio je malo lakše tematike. Radi se o varalicama i prevarantima koji su, igrajući na ljudske slabosti zgrnuli veliki novac…naravno kroz kriminalna djela.

Dio Zanimljivosti je namjenjen za teme koje nisu stale o druge kategorije. I na kraju tu su zanimljive internet stranice koje vrijedi posjetiti.

Pozivam sve zainteresirane ukoliko imaju što za reći o ovim temama ili imaju kakvu preporuku za tekst ili kakav link, neka mi se jave. Biti će mi drago objaviti vaše mišljene na ovim stranicama.

Srdačno, vaš Dario…

dario.dolic@gmail.com